Stamcelle behandling i Costa Rica.

UPDATE JUNI 2010:
Desværre har CellMedicine lukket for behandlingen i Costa Rica. Dette er gjort af politiske, logistiske og strategiske årsager - men fortvivl ikke. De behandler i stedet i deres klinik i Panama. Se dette link til deres hjemmeside for at læse nærmere. Forklaring - Cellmedicine's hjemmeside.
---------------------------------------------

Jeg har besluttet mig for at tage til Costa Rica(Mellemamerika) for at modtage en intensiv stamcelle behandling mod min fremadskridende sklerose. Jeg skal modtage behandling i februar 2010.

Behandlingen.
Den behandling, som jeg skal modtage, varer 4 uger. I løbet af den tid vil jeg modtage 8 stamcelle behandlinger samt gennemgå intensiv fysioterapi.
Jeg vil starte med at få taget stamceller fra mit eget fedtvæv. Hvis der er under 50 millioner stamceller så kultiveres de for at få det ønskede antal.
Selve behandlingen vil bestå af 2 injektioner med mine egne fedt-stamceller i blodet samt 6-8 injektioner i rygsøjlen med stamceller fra donor-navlestrengsblod.
Som nævnt vil det blive kombineret med intensiv fysioterapi og træning således at stamcellerne ved hvor de skal hjælpe. Det er nemlig bevist at det er vigtigt at få de beskadiget områder i hjernen aktiveret for at få opbygget bedre signalpassage. (Der er 14-15 gange med fysioterapi i de 4 uger)

Teorien er at de fedtproducerende(myelin producerende)stamceller fra mit eget fedt kommer rundt i kroppen via blodet. De myelin-skader, der er opstået ude i det perifere nervesystems myelin kan stamcellerne reparere så der igen kan komme normale signaler igennem. Samtidig vil fedt-stamcellerne gøre så mit eget immunsystem ikke er overaktiv og angriber min egen krop
Stamcellerne fra navlestregnsblod kommer direkte ind i det centrale nervesystem via spinalvæsken i rygsøjlen og har derfor direkte adgang til hjernen. Her vil de forhåbentlig gendanne ødelagte områder(plak områderne) samt reparere delvist nedbrudte nerveceller samt lave nye nerver/hjerneceller. Det er derfor der bruges stamceller fra navlestregnsblod for de kan som nævnt udvikle sig til meget forskelligt - bl.a. nerveceller.
Ved samtidig at lave intensiv fyseoterapi bliver de ødelagte "signal stier" motiveret til at danne flere forbindelser og bliver forhåbentligt til "signal motorveje" igen.
Ved at angribe sklerosen fra 3 forskellige vinkler over en længere periode virker det som den mest seriøse behandling jeg kan finde og når jeg er i gang så vil jeg ikke "gøre det halvt".

Hvor skal jeg bo derovre?
I behandlingsperioden (4 uger) samt nogle dage før og et par dage efter, skal jeg bo i et lejlighedskompleks. Alt i alt er jeg hjemmefra i 5 uger. Fra lejligheden bliver jeg kørt til/fra hospitalet de dage, hvor der er stamcelle behandling og fysioterapi. Denne transport er med i prisen for behandlingen - lejlighedsleje er ved siden af.

Hvem hjælper mig med et praktiske?
De første par uger tager Lene med og derefter kommer min far over og overtager samt søger for at jeg kan finde Danmark igen.

Risiko.
Der er selvfølgelig en risiko ved at vælge en ekspimentel behandling. Og der er en masse ukendte faktorer ved stamceller. Der er en risiko for at stamcellerne begynder at differentiere til celler, der deler sig uhæmmet (=kræftceller). Når man opformerer stamcellerne i laboratoriet, er der en lille risiko for at de muterer og dermed kan give anledning til kræft, hvis de indgives i kroppen.
Men som min kæreste siger - "kræft kan som regel kureres - det kan sklerose ikke endnu."
Jeg har vurderet at jeg selv tager chancen for at få det bedre og dermed også risikoen der følger med.

Mit håb med behandlingen.
Jeg håber selvfølgelig at blive rask - men det er meget optimistisk.
Hvis stamcellerne kan bremse den negative udvikling i min sygsom er det også et godt resultat.
Men hvis stamcellerne kan stoppe progressionen i sklerosen og gendanne de beskadigede områder i mit centrale nervesystem vil det være vidunderligt...... tænk sig at kunne cykle en tur eller tage løbeskoene på.... eller måske kunne tage en "slåskamp" med mine små nevøer og selv turde tænke tanken om at blive far....

Hvornår kan jeg forvente forbedring i min sygdom?
Der vil formentlig være en form for forbedring i de 4 ugers behandlingstid - men det er ikke sikkert. En ting er sikkert - det er en lang proces som kræver meget opfølgning med daglig fysioterapeutiske øvelser og diet for at skabe de bedste betingelser for at de nye stamceller kan have de bedste forhold for at danne "de nedslidte signal-stier om til nerve-motorveje".
Lægerne i Costa Rica regner med at der mindst vil være fremgang de efterfølgende 3-6 måneder.
Jeg har kontakt med et par amerkanske sklerose-patienter, der har fået den samme behandling som jeg skal have. De har begge daglige fremskridt.
Da det er en eksperimentiel behandling kender ingen hvor lang tid virkningen måtte vare...

Forberedelse og opfølgning på behandlingen
Jeg har haft kontakt med lægerne i Costa Rica for at høre om jeg kunne forberede min krop så stamcellerne få de bedste forhold til at hjælpe min krop med at blive bedre.
Jeg skal bare forsætte med min medicin og nå jeg kommer derned får jeg nogle øvelser til hjemlig genoptræning - så Lene og jeg har indrettet et "hjemme-trænings-hjørne" med en ribbe, nogle træningselastikker og et balancebræt så er det nemt for mig at lave daglig træning. Og det skal være en del af min dagligdag.

Jeg har haft kontakt med skleroseklinikken herhjemme og de vil selvfølgelig lave de normale lægeundersøgelser - jeg håber at kunne overraske dem :-)

Hvad sker der hvis jeg ikke får stamcelle behandling?.
Pyha... den tanke er svær at have. Men hvis jeg ikke prøver stamcelle behandling så vil min MS stadig udvikle sig. Og med den fart det er sket de sidste 2 år vil jeg nok hurtigt miste yderligere førlighed og derefter havner jeg i en kørestol. Min træthed vil sikkert også blive mere dominerende. Ja, det er ikke en rar tanke men min fremtid vil være som en "grønsag i en kørestol."

Pris.
Behandlingen koster 33.500 USD (2010 priser) og dertil kommer flybilletter, indlogering og forplejning. samlet pris ca. 220.000 DKKR.

Jeg har booket en behandling i starten af februar 2010.


SMS indsamling.

SÅDAN GIVER DU KR. 100,00
- se mere her

Støtte til Kenneths stamcelle behandling i februar 2010.

Indsamlingen er stoppet nu, hvor jeg har været i Costa Rica.

Af hjertet tak til Karina M. Mimoun, Sweet Chili Produktion for hendes kæmpe PR-arbejde og fundraising.

Og ikke mindst 1000 tak for Jeres flotte støtte.

Kærligst Kenneth

Reklameplads på denne side.

På sidens top ses reklamer for de firmaer, der venligst har støttet min tur til Costa Rica for at få stamcellebehandling.

  • Sådan sponsorerer dit firma.


  • Af hjertet tak.